Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György

Új kinevezések 2013 őszén

2013. október 15.

Dr. Vigh Andreát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorának, dr. Dráfi Kálmánt és dr. Mohay Miklóst egyetemi tanárrá nevezték ki.

A köztársasági elnök dr. Vigh Andrea egyetemi tanárt, általános rektorhelyettest bízta meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori teendőivel a 2013. november 1-től 2018. október 31-ig terjedő időszakra. A megbízásról szóló okmányt 2013. október 14-én vette át a Köztársasági Elnöktől a Zeneakadémia új rektora.

A Billentyűs és Akkordikus Tanszéket vezető dr. Dráfi Kálmán zongoraművész egyetemi tanári kinevezését 2013. szeptember 1-jei hatállyal, a Zenetudományi és Zeneelméleti Tanszéken oktató dr. Mohay Miklós egyetemi tanári kinevezését pedig 2013. szeptember 20-i hatállyal hirdette ki a Köztársasági Elnök a Magyar Közlönyben. A kinevezéseket ünnepélyes keretek között  2013. október 8-án adta át Balog Zoltán nemzeti erőforrás miniszter a Szépművészeti Múzeumban.

Dráfi Kálmán átveszi kinevezését (fotó: Wendl Péter)

Mohay Miklós átveszi kinevezését (fotó: Wendl Péter)

Címkék