Újabb határtalan zenei élmények Nyíregyházán

2012. május 1.

Újabb hangversenyre került sor a Határtalan Zene elnevezésű koncertprojekt keretén belül Nyíregyházán április 19-én. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három tehetséges nemzetközi hallgatója lépett fel a Vikár Sándor zeneiskola koncerttermében. A fiatal zenészektől klasszikus európai művek mellet kortárs koreai művet és japán népdalfeldolgozást is hallhatott a közönség.


Először Iwasaki Yuka szólóprogramját hallhattunk, majd Chung Hosung csellista következett, akit az idei Nemzetközi Bartók Zongoraverseny második díjasa Cho Younghoon kísért zongorán.


 


 

Az április 19-i alkalom volt az egész éven át tartó sorozat második koncertje. A koncertsorozat célja a magas szintű zenei élményen túl a nemzetközi zeneművészek integrációja és zenei kultúrájának bemutatása Magyarországon.

 

 

 

A koncert az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, KMOP 4.2.1/A_1-2008-0002. számon, „Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja Budapesten” című program keretében jött létre.