Újból megrendezik a Weiner-versenyt a Zeneakadémián

2022. január 31.

Idén november 15-ig lehet jelentkezni a 2023-as megmérettetésre, amelyen három kategóriában indulhatnak a fiatal tehetségek.

A Weiner Alapítvány és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nemrég meghirdette a jövő évi Weiner Leó Országos Kamarazenei Versenyt, az eseményre 2023. január 30. és február 5. között kerül majd sor.

Azok a magyar és külföldi állampolgárságú muzsikusok vehetnek részt rajta, akik 1993. február 1. után születtek, magyarországi közép- vagy felsőfokú zenei intézményben szereztek képesítést, illetve akik jelenleg is valamely magyarországi közép- vagy felsőfokú intézmény aktív hallgatói, beleértve a doktori képzést is.

 

 

Három kategóriában lehet jelentkezni: vonósnégyes, vonós és zongorás kamarazene, illetve fúvós és zongorás kamarazene.  Az első díj személyenként 200 000 forinttal és koncertlehetőségekkel jár, a második helyezés személyenként 150 000 forinttal, a harmadik pedig 120 000 forinttal. Csapatonként kiosztható lesz a 600 000 forinttal járó Weiner előadói díj, illetve a 200 000 forintos közönségdíj.

A tervek szerint a zsűri elnöke Pilz János hegedűművész lesz, tagjai pedig Némethy Attila zongoraművész, Szatmári Zsolt klarinétművész, Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző és Varga István gordonkaművész.

A pontos kiírás és az online jelentkezési űrlap ide kattintva található.

Címkék