Újra megnyílt a Kodály Emlékmúzeum

2011. szeptember 29.

A Kodály Zoltán Emlékmúzeum újra megnyitotta kapuit a látogatóknak!

 

 

Kodály Zoltán (Kecskemét 1882 - Budapest 1967) zeneszerző egykori otthona - melyben 1924-től haláláig lakott- a Belvárost a Városligettel összekötő reprezentatív fasor, az Andrássy út és a ma nevét viselő tér, a Kodály körönd sarkán épült eklektikus stílusú bérpalota földszintjén található.

Az 1990-ben megnyitott Kodály Zoltán Emlékmúzeum állandó kiállításként eredeti formájában, teljes berendezéssel mutatja be a mester otthonát. A dolgozószoba a hatalmas könyvtárral, a zeneszalon és az ebédlő a nagy zeneszerző, népzenetudós és pedagógus életének tárgyi dokumentumaival, az őt körülvevő bútorokkal és műalkotásokkal idézi vissza a magyar zenetörténet egyik legfontosabb huszadik századi műhelyét. A volt hálószobában pedig a tárlókban elhelyezett fényképek, az egész életművet reprezentáló kéziratok, a népzenegyűjtés dokumentumai adnak betekintést Kodály sokoldalú munkásságába.

Az Archívumot a nagyközönség nem látogathatja, az ott őrzött kéziratok, nyomtatványok, képi ábrázolások, hangfelvételek a kutatók munkáját segítik.

 

 

A látogatás menete:

Kizárólag telefonos vagy e-mailes bejentkezéssel, minimum 2 nappal a tervezett látogatást megelőzően, az alábbi elérhetőségeken:

06-1/352-7106

kodalym@enternet.hu

 

Nyitvatartás:

Szerda, csütörtök, péntek: 10.00-12.00, 14.00-16.30

 

Cím:

1062 Budapest, Andrássy út 87-89. (Kodály köröndnél)

 

További információk:

http://www.lisztakademia.hu/Kodály öröksége/Kodály Zoltán emlékmúzeum

http://www.museum.hu/museum/index_hu.php?ID=39