Művészi szempontból álljon szemünk előtt, hogy a teljes technikai készség csak eszköz arra, hogy a lélek megszólalhasson...

Dohnányi Ernő főigazgatói székfoglalója

Vendégségben a Zeneakadémián

2019. április 25.

A Zhejiang Konzervatórium Népzene és Zongora Tanszékének hangversenyeit május 29-én és 30-án hallgathatják meg az érdeklődők.

A szerteágazó nemzetközi kapcsolatok kiemelten fontos szerepet játszanak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem életében. A fiatal zenészek és tanáraik találkozása, az új interpretációs és tanítási stílusok megismerése mindig színesebbé, tartalmasabbá teszik a zenéről alkotott képet. A „16+1” elnevezés egy ilyen, rendkívül sokoldalú közreműködést jelent, amelyikben Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Kína zeneakadémiái vesznek részt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek Kínában hagyományosan jó kapcsolata van az ország legnagyobb zeneakadémiájával, a Zhejiang Konzervatóriummal, továbbá a Shanghai Zeneakadémiával és a Pekingi Központi Konzervatóriummal is. A „16+1” program keretein belül most a Zhejiang Konzervatórium Népzene és Zongora Tanszékének tanárai látogatnak el a Zeneakadémiára, ahol két koncerten is bemutatkoznak a budapesti közönség előtt.

 

 

A Népzene Tanszék május 29-i koncertjéről itt található bővebb információ, a kínai és a budapesti zongoraprofesszorok pedig május 30-án adnak közös hangversenyt, melyről további részletek itt olvashatók.

Mindkét hangversenyre díjtalan a belépés a terem befogadóképességének határáig.