Vizsgakoncertek sorával zárja az évet a Jazz Tanszék

2013. május 3.

A zenekari bemutató vizsgákat és a BA diplomakoncerteket a Budapest Jazz Clubban tartja 2013. május 15. és június 11. között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszéke. Az eseményekre a belépés ingyenes!

A zenekari bemutató vizsgákat és a BA diplomakoncerteket a Budapest Jazz Clubban tartja 2013. május 15. és június 11. között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszéke.

 

A Hollán Ernő utcai jazzklubban állandó vendégnek számítanak a Zeneakadémia Jazz Tanszékének növendékei, hiszen 2012 ősze óta minden hétfőn az LFZE Monday Open Jam sorozat keretében örömzenélésre gyűlnek össze, a mesterszakosok pedig már több félév óta a Budapest Jazz Clubban diplomáznak.

 

Idén először a BA képzés végzősei is nyilvános koncertek keretében mutatkoznak be, hogy a nagyközönség előtt bizonyíthassák rátermettségüket, kreativitásukat, szakmai felkészültségüket. A három koncertből álló sorozat keretében május 29-én a Tóth István Trió, a Hybrid Trió és a Baris/Benedek Quintet mutatkozik be. Június 4-én a Ludányi Tamás Quartet és a Small Band lép fel, június 11-én pedig Bacsa Zoltán szextettje, valamint László Attila vezetésével a Jazz Tanszék big bandje mutatkozik be.

 

 

A tanszék BA és MA képzésben részt vevő hallgatóit egyaránt megmozgató zenekari bemutató vizsgákra május 15-16-17-én kerül sor. A három délutánon állandó és alkalmi formációk váltják egymást a Budapest Jazz Club színpadán, a pontos beosztást az egyes koncertek linkjét követve (május 15, május 16, május 17), az áttekintő táblázatot pedig ide kattintva lehet megtekinteni.

 

A koncertekre a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszéke minden érdeklődőt vár, az eseményekre a belépés ingyenes!