Vizsgára jelentkezés és indexfelvétel az I. félévi vizsgaidőszakhoz

2010. december 1.

Tudnivalók az I. félévi vizsgaidőszakhoz.

 

Tisztelt Hallgatók!

 

Az I. félévi vizsgaidőszakhoz a leckekönyveket december 6-tól (hétfő) lehet felvenni a Tanulmányi Osztályon, fogadóidőben.

 

Az 2010/2011. tanév I. félévi vizsgaidőszakának utolsó napja január 31 (hétfő).

 

A hallgató maga köteles gondoskodni arról, hogy a leckekönyvébe felvett minden tantárgy érdemjeggyel és tanári/vizsgáztatói aláírással rendelkezzen.

 

Az alá nem íratott tantárgyakat a Tanulmányi Osztály nem teljesítettként  rögzíti és a tanulmányi átlagba elégtelen minősítéssel számítja be.

 

Az egy időponttal rendelkező – egy alkalmas – vizsgákra (pl. főtárgy) a hallgatókat a T.O. jelentkezteti.

 

    A több időpontos vizsgákra kétféleképpen lehet jelentkezni: vagy papíron a tanulmányi osztályon  ill. az oktatónál, vagy az ETR-ben legkésőbb 72 órával a vizsgaidőpont előtt. Az ETR-ben december 6-tól jelentkezhetnek a vizsgákra.

     

        Kérjük, a több alkalmas vizsgáik időpontjait előre tervezzék meg, ugyanis minden több alkalmas vizsgára a létszám limitált, így nem biztos, hogy az utolsó pillanatban történő jelentkezéssel bejutnak rá! A papíron vagy ETR-ben jelentkezett vizsgáról lejelentkezni a választott időpont előtt 72 órával következmény nélkül lehetséges, azután csak a T.O.-n keresztül tudnak újabb időpontot választani.

         

        Aki nem jelentkezett sem papíron sem ETR-ben, attól a vizsgáztató tanár a vizsgát megtagadhatja. Felhívom a figyelmüket arra, hogy a sikertelen vizsga egy alkalommal különeljárási díj ellenében ismételhető!

         

        A II. félév első tanítási napja február 1. (kedd).

         

        A regisztrációs és kurzusfelvételi időszak január 24-től február 6-ig (vasárnap) tart. Ebben az időszakban:

         

        • Minden hallgató köteles az ETR-ben a II. félévre regisztrálni, vagyis bejelenteni, hogy aktív vagy passzív módon folytatja-e tanulmányait.

         

        • A BA-s és MA-s hallgatók az ETR rendszerben kötelesek felvenni a tantárgyaikat. Az ehhez szükséges útmutató tájékoztatást az LFZE honlapján az Oktatás/ETR oldalon találják.

        Ugyanezen időszakban az osztatlan képzős hallgatók nem az ETR-ben, hanem a leckekönyvben veszik fel tantárgyaikat.

           

          • A regisztrációs időszak befejeztével a leckekönyvben és az ETR-ben újabb tárgy felvételére és töröltetésére nincs lehetőség. Minden leckekönyvben vagy ETR-ben felvett tantárgy a hallgató számára kötelezően elvégzendő.

           

          A leckekönyvek végső leadási határideje február 7. (hétfő), 12 óra. Határidőn túli leadásnál a hallgatónak késedelmi eljárási díjat kell fizetnie.

           

                                                                                                 Gazsi Olivia

                                                                                                          oktatási és tanulmányi osztályvezető