Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Felvételi tájékoztató elektronikus zenei médiaművészet szakirányra felvételizőknek

2021. január 29.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felvételi tájékoztatót szervez az Elektronikus zenei médiaművészet BA szakirányra 2021/2022 tanévre felvételiző hallgatók részére.

Helyszín: ONLINE (Zoom)

Időpont: 2021. február 8., 17.00–18.30

 

A Liszt Ferenc Zeneművészet Egyetemen 2011-ben indított  szakirány célja, hogy az elektronikus eszközöket, számítógépeket alkalmazó zeneszerzők, hangdesignerek  egyetemi szinten sajátíthassák el a területre jellemző ismereteket.

A BA szak 3 éve alatt a diákok tanulmányozzák az elektroakusztikus és számítógépes zene történetét, kompozíciós technikáit és a leggyakrabban használt programokat és programnyelveket. A hallgatók megismerkednek a hangelemző, hangelőállító, hangátalakító, MIDI/OSC-szerkesztő, interaktív zenei és algoritmikus zenei kezelő programok használatával, és az elsajátított programok és programnyelvek segítségével elektroakusztikus és számítógépes zenei stílusgyakorlatokat, kompozíciós etűdöket, saját műveket és önálló zenei projekteket készítenek. Hangsúlyos területe az oktatásnak a számítógépek megjelenése óta kialakulófélben lévő új műfajok megismerése, társművészeti alkotások létrehozása.

Tanulmányaik során a diákok a zeneszerzés hagyományos, akusztikus hangszeres formáit is megismerik. 

 

A tájékoztatón

  • ismertetjük a szakirány történetét,
  • bemutatjuk a szakirány tanmenetét,
  • bepillantást engedünk a szakirány kiemelkedő projektjeibe,
  • megismerkedhetnek a szakirányon tanító oktatókkal és diákokkal,
  • információt adunk a felvételi eljárásról és a felvételi előkészítőről,
  • válaszolunk a jelentkezők kérdéseire.

 

A tájékoztatóra regisztrálni kell az ezmmlfze[kukac]gmail.com email címen 2021. február 6-a 24 óráig.

A regisztrációt követően emailben küldjük el a zoom konferencia linkjét és a jelszót.