Felvételi tájékoztatót tart a Népzene Tanszék

2024. január 22.

A programot még aznap szintfelmérő követi, február 7. és 14. között pedig nyílt napokra várják az érdeklődőket.

2024. február 5-én hétfőn 13 órától tájékoztatót és szintfelmérőt tartunk felvételizők, érdeklődő középiskolai diákok, tanárok és szülők számára a Zeneakadémia Semmelweis utcai épületében (Budapest, Semmelweis u. 12.). A tájékoztatót még aznap elméleti szintfelmérő, majd később Nyílt napok követik (2024. február 7–14.).

A felvételi tájékoztató előtt 13.00-kor Herczku Ágnes Kamarazene csoportjának az előadását hallgathatják meg az Aulában.

 

13.00–14.30: FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Ismertetjük a tanszék történetét, célkitűzéseit, bepillantást nyerhetünk a tanszék kiemelkedő projektjeibe, megismerkedhetnek a szakirányon tanító oktatókkal és diákokkal, információt adunk a felvételi eljárásról és a felvételi előkészítőről, valamint válaszolunk a jelentkezők kérdéseire. A tájékoztatóra online is lehet csatlakozni, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

14.30–16.00: ELMÉLETI SZINTFELMÉRŐ

Elegendő jelentkező esetén csoportos elméleti próbafelvételit tartunk a következő tárgyakból: népzenei ismeretek, szolfézs, zeneelmélet.

 

A részvétel ingyenes, de kötelező az előzetes regisztráció 2024. január 31-ig IDE kattintva. A jelentkező a Népzene Tanszék nyílt napjára történő regisztrációval hozzájárul a megadott személyes adatainak ITT található adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerinti kezeléséhez.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!