Azok az én barátaim, akik az Ideált keresik meg; e téren, drága barátom, „felismerjük" és mindig fel fogjuk ismerni egymást.

Liszt Mihalovich Ödönnek

Felvételi tájékoztatót tart a Zeneszerzés Tanszék elektronikus zenei médiaművészet szakirányra felvételizőknek

2022. január 13.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zeneszerzés Tanszékének elektronikus zenei médiaművészet szakiránya 2022. február 7-én, hétfőn 17.00 és 18.30 között ONLINE felvételi tájékoztatót tart felvételizők, érdeklődő középiskolai diákok, tanárok és szülők részére.

A Liszt Ferenc Zeneművészet Egyetemen 2011-ben indított szakirány célja, hogy az elektronikus eszközöket, számítógépeket alkalmazó zeneszerzők, hangdesignerek  egyetemi szinten sajátíthassák el a területre jellemző ismereteket.

A BA szak 3 éve alatt a diákok tanulmányozzák az elektroakusztikus és számítógépes zene történetét, kompozíciós technikáit és a leggyakrabban használt programokat és programnyelveket. A hallgatók megismerkednek a hangelemző, hangelőállító, hangátalakító, MIDI/OSC-szerkesztő, interaktív zenei és algoritmikus zenei kezelő programok használatával, és az elsajátított programok és programnyelvek segítségével elektroakusztikus és számítógépes zenei stílusgyakorlatokat, kompozíciós etűdöket, saját műveket és önálló zenei projekteket készítenek. Hangsúlyos területe az oktatásnak a számítógépek megjelenése óta kialakulófélben lévő új műfajok megismerése, társművészeti alkotások létrehozása.

Tanulmányaik során a diákok a zeneszerzés hagyományos, akusztikus hangszeres formáit is megismerik. 

 

A tájékoztatón

  • ismertetjük a szakirány történetét,
  • bemutatjuk a szakirány tanmenetét,
  • bepillantást engedünk a szakirány kiemelkedő projektjeibe,
  • megismerkedhetnek a szakirányon tanító oktatókkal és diákokkal,
  • információt adunk a felvételi eljárásról és a felvételi előkészítőről,
  • válaszolunk a jelentkezők kérdéseire.

A tájékoztatóra regisztrálni kell az ezmmlfze[kukac]gmail.com email címen 2022. február 5. 24:00-ig. Aki regisztrál, emailben megkapja a zoom konferencia linkjét és a jelszót.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!