Felvételi tájékoztatót tart a Zeneszerzés Tanszék elektronikus zenei médiaművészet szakirányra felvételizőknek

2024. január 17.

A 2024. február 5-én, hétfőn 17:00 órától kezdődő programot felvételizők, érdeklődő középiskolai diákok, tanárok és szülők részére tartjuk a Liszt Ferenc téri főépület Előadótermében.

A Liszt Ferenc Zeneművészet Egyetemen 2011-ben indított szakirányának célja, hogy az elektronikus eszközöket, számítógépeket alkalmazó zeneszerzők, hangdesignerek egyetemi szinten sajátíthassák el a területre jellemző ismereteket.

A BA szak 3 éve alatt a diákok tanulmányozzák az elektroakusztikus és számítógépes zene történetét, kompozíciós technikáit és a leggyakrabban használt programokat és programnyelveket. A hallgatók megismerkednek a hangelemző, hangelőállító, hangátalakító, MIDI/OSC-szerkesztő, interaktív zenei és algoritmikus zenei kezelő programok használatával, és az elsajátított programok és programnyelvek segítségével elektroakusztikus és számítógépes zenei stílusgyakorlatokat, kompozíciós etűdöket, saját műveket és önálló zenei projekteket készítenek. Hangsúlyos területe az oktatásnak a számítógépek megjelenése óta kialakulófélben lévő új műfajok megismerése, társművészeti alkotások létrehozása.

Tanulmányaik során a diákok a zeneszerzés hagyományos, akusztikus hangszeres formáit is megismerik. 

A tájékoztatón

  • ismertetjük a szakirány történetét,
  • a szakirány tanmenetét,
  • bepillantást engedünk a szakirány kiemelkedő projektjeibe,
  • megismerkedhetnek a szakirányon tanító oktatókkal és diákokkal,
  • információt adunk a felvételi eljárásról és a felvételi előkészítőről,
  • válaszolunk a jelentkezők kérdéseire.

 

A tájékoztatóra regisztrálni kell a renko.roberta[kukac]zeneakademia.hu e-mail-címen 2024. február 3. (szombat) 24:00 óráig.

Az adatkezelési tájékoztató ITT található.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!