Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

Felvételi tájékoztatót tart az Egyházzene Tanszék

2023. január 10.

A felvételizők, érdeklődő középiskolai diákok, tanárok és szülők 2023. január 24-én, kedden délután 16 órától minden információt megtudhatnak a tanszék képzéseiről, a részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2023-ban is hirdet felvételit az előadó-művészet egyházzene szakirány (BA) és az egyházzene-művész (MA) képzésre.

A felvételire várjuk az egyházzene bármely területe (kántor, orgonista, kórusvezető, énekes, énektanár, egyházzene-tanár, egyházzene-kutatás) iránt érdeklődő általános gimnáziumi végzettségű vagy zenei középiskolából érkező diákok jelentkezését. A kétciklusú képzés után hallgatóinknak lehetőségük van tanulmányaik folytatására az egy éves tanári kiegészítő képzésen, vagy tudományos érdeklődés esetén az egyházzenei doktoriskolában (DLA).

A 16:00 órakor kezdődő tájékoztatónkon bemutatjuk az egyházzenei (BA és MA) képzést és a szakirányon választható modulokat (orgona, kórusvezetés, liturgikus szólóének).

A tájékoztatót tartják: Dobszay Ágnes tanszékvezető egyetemi tanár, valamint az Egyházzene Tanszék oktatói és hallgatói.

Helyszín: Zeneakadémia, Ligeti György épület, 018. terem (1077 Budapest, Wesselényi utca 52.)

A tájékoztatót követően örömmel várjuk a hallgatóság kérdéseit. Amennyiben valaki személyesen nem tud eljönni, ITT tud online csatlakozni a tájékoztatóhoz.

A képzésekről bővebben a Felvételi követelményeknél és az Egyházzene Tanszék oldalán lehet tájékozódni. A tanszék életéről és történetéről az egyhazzene.hu honlapon olvashatnak részletesebben.