Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Nyílt napot tart a Zenetudományi Tanszék

2022. január 21.

Az online nyílt nap 2022. január 29-én, szombaton lesz megtartva, regisztrálni január 28-ig lehet.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zenetudományi Tanszéke 2022. január 29-én, szombaton online nyílt napot tart felvételizők, érdeklődő középiskolai diákok, tanárok és szülők részére.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2022-ben is hirdet felvételit az alkotóművészet és muzikológia-muzikológia szakirány (BA) képzésre. Ez a szakirány Magyarországon kizárólag intézményünkben végezhető el: komplex zenetudományi képzéseinket a muzikológus mesterképzés (MA) és a zenetudományi doktori iskola (PhD) teszi teljessé. A szakirányra – megfelelő felkészülés nyomán – általános gimnáziumi képzéssel rendelkező és zenei középiskolából érkező diákok egyaránt eséllyel felvételizhetnek.

10.00 órakor kezdődő tájékoztatónkon bemutatjuk az alkotóművészet és muzikológia–muzikológia szakirányt (BA), a muzikológus mesterképzést (MA) és az etnomuzikológia specializációt (MA), valamint ismertetjük a BA és MA képzéseinkhez kapcsolódó, 2022 tavaszi félévében zajló felvételi előkészítő programot is.

A tájékoztatót tartják: Péteri Lóránt tanszékvezető egyetemi tanár, a Zenetudományi Tanszék oktatói és a képzések hallgatói.

A tájékoztatót követően örömmel várjuk a hallgatóság kérdéseit.

A tájékoztatót online tartjuk a Zoom rendszerében. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük, az érdeklődők részvételi szándékukat legkésőbb január 28-án 11.00 óráig jelezzék Renkó Roberta tanszéki ügyintézőnek a renko.roberta[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen!

 

A képzésekről bővebben ITT tájékozódhat.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!