A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről

Online felvételi tájékoztatót tart az Egyházzene Tanszék

2022. január 24.

Az online tájékoztató 2022. január 31-én, hétfőn este 19.00 órakor lesz, regisztrálni aznap délig lehet.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszéke 2022. január 31-én, hétfőn online tájékoztatót tart felvételizők, érdeklődő középiskolai diákok, tanárok és szülők részére.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2022-ben is hirdet felvételit az előadó-művészet – egyházzene szakirány (BA) és az egyházzene-művész (MA) képzésre.

A felvételire várjuk az egyházzene bármely területe (kántor, orgonista, kórusvezető, énekes, énektanár, egyházzene-tanár, egyházzene-kutatás) iránt érdeklődő általános gimnáziumi végzettségű és zenei középiskolából érkező diákok jelentkezését. A kétciklusú képzés után hallgatóinknak lehetőségük van tanulmányaik folytatására az egy éves tanári kiegészítő képzésen, vagy tudományos érdeklődés esetén az egyházzenei doktoriskolában (DLA).

A 19.00 órakor kezdődő tájékoztatónkon bemutatjuk az egyházzenei (BA és MA) képzést és a szakirányon választható modulokat (orgona, kórusvezetés, liturgikus ének, egyházzene-történet).

A tájékoztatót tartják: Dobszay Ágnes tanszékvezető egyetemi tanár, az Egyházzene Tanszék oktatói és hallgatói.

A tájékoztatót követően örömmel várjuk a hallgatóság kérdéseit.

A tájékoztatót online tartjuk a Zoom rendszerében. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük, az érdeklődők részvételi szándékukat legkésőbb január 31-én 12.00 óráig jelezzék Nándori Judit tanszéki ügyintézőnek a judit.nandori[kukac]gmail.com e-mail címen!

A képzésekről bővebben ITT és ITT lehet tájékozódni. A tanszék életéről és történetéről az egyhazzene.hu honlapon olvashatnak részletesebben.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!