Közép-európai elektro-akusztikus zenei műhely

A Közép-európai Elektroakusztikus Zenei Műhely a Krakkói Zeneakadémia és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerző és elektronikus zenei médiaművész diákjainak és professzorainak együttműködése. A folyamatos közös munka célja akusztikus hangszerekre és interaktív számítógépes zenei rendszerekre komponált művek létrehozása és bemutatása.

A projekt első fázisában a két intézmény diákjai közös zeneszerzői műhelyen és szemináriumon vettek részt Krakkóban, ahol a Krakkói Zeneakadémia (Akademii Muzycznej w Krakowie) hangszeres előadóinak közreműködésével az akusztikus hangszerhangok különféle elektronikus átalakításait és az elektronikus anyag vezérlésének lehetőségeit vizsgálták. A műhely sikeres koncerttel záródott a krakkói AudioArt Fesztiválon.

Az együttműködés második fázisa alatt Budapestre érkeztek a lengyel zeneszerzők és hangszeres előadók egy workshopra, melynek zárásaként nyilvános koncerten mutatták be a krakkói műhelymunka során készült darabokat és további elektroakusztikus műveket.

Az ehhez az eseményhez kapcsolódó eseményünket ezen a linken lehet elérni.

 

A projekt a Lengyel-Magyar-Nem-kormányzati Együttműködési Program támogatásával valósult meg.