Fedezd fel az örökséged! – vetélkedő

2020. december 10.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a Dohány utcai Zsinagóga Komplexum és Szentendre városa együttműködésével online vetélkedőt hirdet

Fedezd fel az örökséged!

címmel pest-megyei és budapesti általános iskolák felső tagozatos tanulói részére. A vetélkedő célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a gyermekeknek az Európai Kulturális Örökségi címet elnyert magyarországi helyszínek történetének megismerésére, és ráirányítsuk a figyelmet hazai- és Európa történeti jelentőségükre.

A háromfordulós vetélkedőre 5-6 fős csoportok jelentkezését várjuk 2021. január 24. 16:00 óráig. Jelentkezni az alábbi online űrlap kitöltésével lehet.

A nyertes csoportok egy háromnapos programon vesznek részt 2021 áprilisában, melynek során lehetőségük nyílik felfedezni a Zeneakadémia főépületét, a Liszt Ferenc Emlékmúzeumot, a Dohány utcai Zsinagógát és Szentendre városának legkiemelkedőbb helyszíneit egy külön erre a célra kifejlesztett telefonos alkalmazás segítségével. A gyermekek részt vehetnek a három helyszínen tartott Európai Örökség koncerteken, melyek tematikájának alapjául a legfontosabb európai zeneszerzők darabjai szolgálnak.

Kérdéseiket kérjük a magyar.zsuzsanna[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen szíveskedjenek jelezni.

A vetélkedő az Európai Unió és az Európa Tanács közös vállalásának keretében valósul meg.

 

A regisztrációhoz kérjük a felkészítő tanárokat, hogy szíveskedjenek megadni az alábbi adatokat: