Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György

Koncertek, hangszerek, közös programok

2020. február 17.

Méltó módon zárta az egyetem és a téglási iskola a hároméves közös munkát.

Az elmúlt három évben számos zenei programot, tábort és kirándulást rendeztek, valamint hangszerek vásárlására is lehetőség volt a téglási iskolában a csütörtökön zárult támogatási projekt keretében. A program a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szakmai irányításával zajlott és a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola volt a bázisintézmény. A téglási gyerekek több alkalommal vehettek részt koncerten a Zeneművészeti Egyetem dísztermében. Az iskola jó kapcsolatot épített ki számos partnerintézménnyel, velük több közös programjuk is volt.

 

 

A zárórendezvény vendégeit Szabó Csaba polgármester köszöntötte, Háló Gyula, a Magyarországi Baptista Egyház kommunikációs osztályának vezetője megköszönte a projektben résztvevők munkáját és megáldotta tevékenységüket. Szilágyiné Bodnár Erzsébet intézményvezető bemutatta a projekt során megvalósított rendezvényeket. Hotzi Péter művésztanár interaktív módon mutatta be az elsajátított új módszertani fogásokat. Élményekkel teli, rendkívül hasznos projektet zárt az intézmény, mely közelebb hozta a zene csodálatos világát a tanulókhoz és a pedagógusokhoz.

Cikk forrása: Hajdú-Bihar megyei hírportál