A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak

Tájékoztatás aktuális szolgáltatásainkról

2020. március 13.

Tisztelt Olvasóink!

 

A Könyvtárunk zárva tartásának ideje alatt elsősorban a kölcsönzés és az olvasóterem használatát kell nélkülözniük! A kölcsönzések határideje legkésőbb a zárva tartás feloldását követő 2. hét végéig tart. Erre a teljes időszakra késedelmi díjat nem számolunk.

Kéréseiket / kérdéseiket e-mailben vagy telefonon (naponta 10 és 15 óra között) feltehetik, és amennyire lehetséges, teljesítjük azokat. Teljes dokumentumokat (könyveket, kottákat) nem áll módunkban sokszorosítani, de indokolt esetben szakirodalmi anyagot korlátozott oldalszámban szkennelve tudunk küldeni. Ugyanígy a nem kutatói olvasójeggyel rendelkező Olvasóink számára az előfizetett online adatbázisokból kottát, cikkeket, tanulmányokat szintén pdf-formátumban, levélben tudunk küldeni. Változatlan elérhetőségeinken várjuk kéréseiket, kérdéseiket.

Több, a tanulást, kutatást segítő adatbázis, amely egyébként csak előfizetéssel használható, most - meghatározott ideig -, ingyen is elérhető:

http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/378-a-koronavirus-jarvany-ideje-alatt-szabadon-hozzaferheto-nemzetkozi-szakirodalmi-forrasok.html

(Az itt elérhető adatbázisok nagyrészt nem zenei témájúak, de társtudományok, a zenei témákhoz tartozó határterületek is böngészhetők!)

Az Akadémiai Kiadó szótárai: www.szotar.net (kutatói olvasójeggyel rendelkező olvasóink számára), most egyéni regisztrációval:https://www.szotar.net/egyeb/regisztracio/

Akadémiai Digitális Archívum: március 23-ától a Szaktárs portálon (https://www.szaktars.hu/akademiai/) már regisztráció nélkül elérhető az Akadémiai Kiadó gondozásában 1950–1996 között (kisebb számban 1996 után) megjelent tudományos könyvek gyűjteménye is.

Az AlexanderStreet online zenei adatbázisa: https://trials.proquest.com/access?token=XSvHwmoAFWkBejaqsSOzKfDim

MGG-lexikon online elérése:

https://www.mgg-online.com/

 

RILM zenei lexikon-adatbázisa:

https://rme.rilm.org/


Böngésszenek más zenei adatbázisokban is (a linkre kattintva megnyílik ajánló listánk)!

Kérjük, kísérjék figyelemmel híreinket!